Tjänster

BELYSNINGSPROJEKTERING

SAMARBETE I ALLA LED

Som belysningsprojektörer bidrar vi med spetskompetens kring utbud och teknik, men gärna också med kunskap om hur belysning utformas för att ljuset verkligen ska fungera som man tänkt sig.

När ljusets önskade funktioner är spikade genomför vi projektering. Vi gör det helst i nära och transparent samarbete med arkitekter, el-konsulter, el-entreprenörer och fastighetsbolag.

Förslag anpassas till varje projekts förutsättningar. Beroende på önskemål kan det innehålla      t ex ljusdesign med idéskiss och visualisering. Det kan inkludera ljusberäkning, idéer om nödbelysning och styrsystem, samt energiberäkning och kostnadskalkyler. Armaturförteckning, rums- och positionsförteckning, kan också ingå, samt produktblad och produktoffert. Allt som efterfrågas, med andra ord.

Ju tidigare vi blir inkopplade, desto bättre kan vi bidra till det vi kallar framtidens belysningslösningar: snygga, hållbara, högkvalitativa och långsiktigt ekonomiska.

Hur kan vi hjälpa dig att lyckas med belysningen?

LJUSDESIGN

RÄTT LJUS AV DINA VISIONER

Ljusdesign är en planeringsmetod och en arbetsprocess för medvetna och innovativa lösningar. Tekniska, funktionella och estetiska krav beaktas och vägs samman med önskemål och behov. Med ljusets hjälp poängterar vi inredning, skapar trivsel och sätter pricken över i:et för att miljön ska bli som det var tänkt.

Vi sporras av utmaningen att hitta smarta lösningar som passar byggprocessen och underlättar framtida underhåll. Det har gjort att vi arbetat upp ett gott rykte för vår förmåga att utforma estetiska och funktionella belysningslösningar.

Det lönar sig att tänka ljusdesign tidigt. Berätta om dina visioner.

SKRÄDDARSYDDA BELYSNINGSLÖSNINGAR

MERVÄRDE OCH IDENTITET

Kanske hittar du inte den lösning du ser framför dig i vårt standardsortiment. Kanske är du ute efter något riktigt unikt. I så fall ska du absolut ta kontakt med oss och berätta om dina visioner. Vi älskar sådana utmaningar.
Med hög produktkvalitet och flexibelt sortiment kan vi skräddarsy lösningar efter speciella förutsättningar eller helt enkelt enligt önskningar om något annat, ännu inte framtaget.

Vi har nära kontakter med våra tillverkare och utvecklar gärna unika projektarmaturer och belysnings- lösningar för mervärde och identitet. Tack vare våra proffsiga, och erfarna tillverkare är tiden från idé till prototyp och produktion kort.

Tveka inte att rådgöra med oss om produkten eller lösningen du söker inte finns i våra presentationer. Oftast är den inte mer än några penndrag bort.

STYRSYSTEM

VI PRATAR ELEKTRISKA

Snygga lampor, eller en så kallad funktionell armatur, skapar inte automatiskt en fungerande ljusmiljö. Hur allt samspelar, till exempel hur tekniska förhållanden inverkar på visuella upplevelser, är ett av Kontrast Groups speciella favorit- och kunskapsområden. Ett annat är förståelsen för byggprocessens komplexitet, samt el-konsultens och elektrikerns arbete. Vi har så bred kompetens inom bygg och el att vi pratar samma språk. Vi förstår varandra hela vägen från arkitektkontorets kreativa möten till byggledarnas genomgångar med hantverkarna.

Sammantaget ger insikten i de olika perspektiven en särskild förmåga till samordning, vilket förmodligen är den allra viktigaste förutsättningen när det gäller att skapa en bra belysningslösning för framtiden.

DIALUX EVO

PROFESSIONELL BERÄKNING OCH PLANERING

Med bra verktyg går jobbet alltid smidigare. Därför håller vi certifierade kurser i beräkningsprogrammet DIALux evo, ett professionellt verktyg för dig som jobbar med belysningsplanering.

Programvaran är kostnadsfri och har många smarta funktioner för hela processen, från projektering till dokumentation. Är du elektriker, ljusdesigner eller leverantör? Jobbar du inom privat eller offentlig sektor? Vi anpassar kursen efter din verksamhet och dina behov. DIALux evo innehåller verktyg för effektivare projektering, beräkning, visualisering samt dokumentation. Hör gärna av dig så berättar vi mer!

Läs mer och gör en anmälan här